Wat is BPM?

BPM staat voor Belasting van personenauto`s en motorrijwielen en is het gevolg van de BPM wet in Nederland. BPM is een belasting voor elke in Nederland geregistreerde auto. Als u een auto wilt importeren uit het buitenland dan krijg je dus vaak met BPM te maken. Wij kunnen voor elke auto gratis de BPM berekenen.

formulier1 201x300 Wat is BPM?Eerst registreren
Een auto of motor wordt pas geregistreerd (op kenteken gezet) als aangifte BPM is gedaan en de BPM is betaald. Pas daarna mag u met het voertuig de openbare weg op.

Bij een bestelauto; als u geen ondernemer bent of niet voldoet aan de ondernemersregeling moet u de BPM binnen een maand na registratie aangeven en betalen. U mag er in die maand wel de openbare weg mee op.

Wie moet BPM betalen?
De persoon op wiens naam het voertuig staat, moet de BPM betalen. Bij een niet-geregistreerd voertuig is dit de persoon die erin rijdt.

Auto importeren
Dus een importauto kan goedkoop zijn, maar er dient altijd in de uiteindelijke kostenplaatje rekening gehouden te worden met de BPM. Beroemd is de zogenaamde BPM afschrijvingstabel. Inmiddels is door de wet en beleid de BPM  een ding geworden waarbij vakwerk nodig is om de BPM te berekenen. Wij “BPM-berekenen.nl” zijn hierin gespecialiseerd. Wij geven u gratis BPM advies.

Als u ondernemer bent voor de omzetbelasting, bent u bij de aankoop van een bestelauto geen BPM verschuldigd.