Slim BPM berekenen

Veel mensen zijn er de afgelopen jaren achter gekomen dat het importeren van een auto uit Duitsland voordelen heeft ten opzichte van het kopen van een auto in Nederland. Zo is er in Duitsland veel meer aanbod en is de prijs van auto’s aanzienlijk lager.

Gemiddeld komt het neer op zo’n 20.000 euro minder kosten dan dat u in Nederland zou moeten maken. Het nadeel is dat de belastingdienst vaak dwars gaat liggen, wanneer u een auto wilt importeren. Daarom volgende nu een aantal tips, waarmee u met zo min mogelijk kosten uw auto uit Duitsland kunt importeren. 3 om precies te zijn. U kunt de BPM namelijk zo ver mogelijk drukken. De hoeveelheid belasting die u op het eerste oog moet betalen, kan verminderd worden. Er zijn een hoop manieren om  de BPM die u moet betalen vast te stellen, zoals het bellen van de belastingtelefoon. Als u deze belt, betaalt u echter veel te veel BPM. Een aantal adviezen om deze te grote hoeveelheid BPM te verminderen:

Zelf taxeren BPM

U kunt allereerst uw auto zelf laten taxeren. Op papier kan een auto misschien dezelfde waarde toebedeeld krijgen, zoals de belastingdienst doet. Het hangt er vanaf welke auto u hebt, hoeveel belasting u moet betalen. Echter, in het echt kan de waarde van de op papier zelfde auto enorm verschillen. De ene auto kan bijvoorbeeld krassen hebben en de andere auto niet. De marktwaarde verschilt door deze factoren enorm, waardoor de auto met relatief veel gebruikersschade veel te veel BPM betaalt in verhouding met de waarde van zijn auto.

Ten tweede kunt u een schadeauto kopen en deze met schade importeren. Veel mensen, vooral mannen, vinden het leuk om zelf een auto op te knappen. Dat brengt het voordeel met zich mee dat, wanneer u een schadeauto uit Duitsland importeert, de BPM extreem laag is. Hierdoor is het niet duur om een schadeauto te importeren. Je bespaart dus dubbel. Omdat de auto in Duitsland goedkoper is bespaar je geld en omdat de BPM voor schadeauto’s veel lager is bespaar je geld.

BPM-aangifte

Een derde advies is dat u uw BPM-aangifte op basis van de koerslijstwaarde moet doen. Als je een jonggebruikte auto zonder schade aanschaft kan het aantrekkelijk zijn de BPM te berekenen op basis van de handelswaarde van uw auto. De handelswaarde verschilt natuurlijk van de prijs waar voor de auto op internet staat, aangezien de handelaar nog een bepaalde winstmarge wil behalen. Door de BPM te laten betpalen op basis van de marktwaarde van de auto kunt u duizenden euro’s besparen.